BORETTSLAGETS
GAMLE SIDER
         
For oppdatert informasjon, gå til Vibbo
Hovedside
Husordensregler
Vedtekter
Styret
Vaktmester
Informasjon
Kontakt
Vaskeriene


 
Etterstad Nord i Hovinbyen
Publisert  04.03.15
Sist endret  04.03.15
Ensjøbyen var bare begynnelsen. Oslo kommune jobber nå med planlegging av Hovinbyen, der Ensjøbyen er en liten del av en storstilt utbygging av nye boliger og arbeidsplasser.Oslo kommune har arrangert en "plan- og idekonkurranse" for byplanleggere, studenter og personer med annen relevant fagbakgrunn om hvordan Hovinbyen skal se ut. Det har kommet inn 21 forslag. Konkurransen er ikke over, en jury skal kåre vinneren 18. mars. Etterstad skal være en del av Hovinbyen, men de fleste har sett på området som ferdig utbygget. Forslaget Where People Meet derimot, har planer for Etterstad og særlig Etterstad Nord:Her foreslås det å bygge blokker langs Strømsveien helt opp til Helsfyrterminalen. (Tanken er at E6 skal flyttes (tunnel?), slik at Strømsveien blir en bygate. (Thorvald Meyers gate nevnes som eksempel).

Ett annet forslag heter Diamanter og kirsebær. Her foreslås gjenåpning av Etterstadbekken, noe som nok vil bli lagt merke til i vårt borettslag, siden den går midt gjennom Etterstad Nord. (Vaskeriene er anlagt over bekken).

Det må understrekes at dette bare er en konkurranse der deltakerne presenterer sine egne ideer. Det foreligger ingen reelle planer om blokker over Etterstadgarasjene.